Nieuwe woonsites

Brugge/Sint-Andries – Hogeweg

Langs de Hogeweg in Sint-Andries (Brugge) krijgt een woonzorgproject met 41 woonzorgunits stilaan vorm. Naast de verschillende studio’s beschikt het gebouw over 1 conciërge unit en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Rond het gebouw is er plaats voor 14 bovengrondse parkeergelegenheden, 28 fietsenstallingen en een tuin.

Melle/Gontrode – De Gonde

Rondom de vroegere pastorij van Gontrode komt er een woonzorgsite met een 20-tal compacte woonzorgunits voor personen met een beperking. Woonassistenten zullen instaan voor de ondersteuning van de bewoners. Naast deze woonvoorzieningen biedt De Gonde ook plaats voor een cafetaria en multifunctionele ruimtes voor de organisatie van animatie of activatie (workshops).

Ook Roo-kerk maakt deel uit van de woonzorgsite in Gontrode. Deze gerestaureerde kerk is een ontmoetingsplaats voor cultuur en ontspanning. De kerk beschikt over 120 zitplaatsen voor concerten of voordrachten. Dankzij het flexibel meubilair kan er ook plaats gemaakt worden voor artistieke activiteiten zoals tentoonstellingen.

Liedekerke – Mulhof

Mulhof is een hedendaags nieuwbouwproject met 50 levensbestendige woonzorgunits, 51 erkende assistentiewoningen en ondersteunende functies. Al de woongelegenheden worden opgetrokken rondom twee semi-publieke binnenpleinen met elk een eigen karakter. De ondergrondse parkeergarage zorgt er voor dat er geen wagens op het maaiveld zichtbaar zijn, met uitzondering van 25 bovengrondse parkeerplaatsen. Verder worden er aanzienlijke groenaanplantingen voorzien en wordt het achterliggende natuurgebied opgewaardeerd i.s.m. Natuurpunt en doorwaadbaar gemaakt voor de zwakke weggebruikers.

De 50 woonzorgunits zijn allen compacte maar volwaardige woongelegenheden. Deze studio’s en appartementen dienen voor de huisvesting van personen die ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Deze gebouwcluster is dan ook voorzien van 2 ‘conciërgewoningen’ voor de woonassistenten die de woonzorgunits van permanente ondersteuning te voorzien (24h/24h). Verder is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Zorgdorpen zal instaan voor de uitbating in samenwerking met lokale partners.