VAPH-zorg

Zorgdorpen biedt oplossingen voor personen met een beperking die nood hebben aan gespecialiseerde zorg, in een tijdelijk of permanent verblijf.

Wanneer je een complexe zorgvraag hebt, kun je ook bij ons terecht. Je gebruikt je persoonsvolgend budget, je BasisOndersteuningsBudget (BOB).

Ook als je dit niet hebt, ben je meer dan welkom. Via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp ( RTH ) kunnen we je ondersteuning bieden.

ONDERSTEUNING IN VERSCHILLENDE WOONVORMEN

Zorgdorpen biedt hulp-en ondersteuning in verschillende woon-en leefomgevingen. Wij maken daarbij geen onderscheid naar leeftijd of zorgvraag.

Samen met jou gaan we op zoek naar de locatie waar de ondersteuning die je nodig hebt beschikbaar is en aan je wensen voldoet. Samen maken we zelfstandig wonen mogelijk.

Momenteel bieden we permanente woonoplossingen voor personen met een mentale of fysieke beperking, personen met een psychische kwetsbaarheid, senioren met een bijzondere zorgvraag, enz.

Dit doen we in verschillende types huisvesting, zowel in woonunits met leefgroepen als in je eigen woonomgeving. Bij elk type huisvesting bieden we ondersteuning bij zelfstandig wonen. Indien een verhuis gepland wordt, kunnen we dit ook begeleiden en ondersteunen.

WOONUNITS

In woonunits zorgt een team begeleiders voor een continue ondersteuning, op jouw maat. 24-uurs permanentie hoort hierbij. We werken volgens het principe “open als het kan, gesloten als het moet”. Elke kamer kan aangepast worden van een gesloten werking naar een gecontroleerde open werking. Dit wordt bepaald op basis van jou ondersteuningsnood.

We bieden bijvoorbeeld prikkelarme ruimtes aan en zorgen ervoor dat er mogelijkheid is tot contact tussen onze verschillende bewoners.

Binnen de gehele werking staan veiligheid, comfort en persoonsgerichte zorg centraal. We hechten veel belang aan relaties en werken rond ritme, ruimte en regels in het dagelijks leven. We zorgen daarbij voor een goed evenwicht tussen afstand en nabijheid. Wanneer je het nodig hebt, is comfortzorg gegarandeerd, daarbij staat ‘kwaliteit van het leven’ centraal.

STUDIOWONEN OF THUIS WONEN

Woon je zelfstandig in een studio, appartement of huis in de straat? Dan wordt samen met jou een ondersteuningsplan opgesteld waarin afgesproken wordt welke ondersteuning je krijgt. Komt er dagelijks iemand langs of eerder wekelijks, maak je gebruik van onze dagbesteding, heb je vooral hulp nodig bij praktische zaken of is er ook (para)medische zorg nodig. Alles is mogelijk.

We bespreken samen met jou en je netwerk de nodige aanpak en de ondersteuning. Deze worden beschreven in een dienstverleningsovereenkomst en vertaald naar een leefplan en een individuele dagstructuur.

WAAR VIND JE ONS?

Je vindt ons in Merelbeke (De Heide), Gent (Leeuwenhof), Deinze (De Ceder) en in Ronse (Prinsenhof). Vanaf najaar 2021 vind je ons ook in Melle (De Gonde).

contact

Wil je de verschillende mogelijkheden in detail bekijken en ook de kostprijs van de verschillende opties kennen? Wij bespreken het graag samen met jou. Onze collega’s van de aanmeldingsdienst staan voor je klaar om meer uitleg te geven.

Je kan hen bereiken op 0491 39 46 62 of via aanmelding@zorgdorpen.be