Wonen in De Heide – interne woonunits

Heb je nood aan een 24 uurs omkadering, dan kun je terecht in één van onze woonunits in De Heide in Merelbeke. De Heide beschikt over twee interne woonunits met 24/24 ondersteuning. Elke woonunit bestaat uit 5 tot 16 individuele kamers. Daarnaast is er per woonunit een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Gedurende de dag wordt er ondersteuning aangeboden door een team vakkundige begeleiders. ‘s Nachts is er een actieve nachtbegeleiding aanwezig.

We werken multidisciplinair samen in een team van leefgroepbegeleiders, zorgkundigen, orthopedagogen, maatschappelijk werkers,… Daarnaast kunnen we beroep doen op onze medische dienst, een kinesist of psychiater. Indien nodig zoeken we met jou bijkomende externe ondersteuning. Binnen de gehele werking staan veiligheid, comfort en persoonsgerichte zorg centraal.
We hechten veel belang aan relaties en werken rond ritme, ruimte en regels in het dagelijks leven. We zorgen daarbij voor een goed evenwicht tussen afstand en nabijheid. Wanneer je het nodig hebt is comfortzorg gegarandeerd, daarbij staat ‘kwaliteit van leven’ centraal.

De Heide is gelegen aan de rand van Merelbeke, midden in de groene omgeving van het Vurtzakbos. De site en de nabije omgeving zijn rolstoeltoegankelijk en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

GES-ondersteuning

Om ondersteuning te geven aan personen die naast hun beperking belast worden met een gedrags-en/of emotionele stoornis, beschikken wij over een afzonderlijke unit.

In deze unit wordt er aangepaste begeleiding en accommodatie voorzien. Elke bewoner heeft er een individuele kamer waar hij steeds terecht kan en zich veilig voelt.

Download infofiche interne woonunits