Observatie, oriëntatie en behandelafdeling – OOBA

Weet je nog niet goed nar welke hulp of ondersteuning je op zoek bent? Zoek je dag- of woonondersteuning maar weet je niet zeker welke ondersteuning het beste bij jou past? Of merk je de laatste tijd dat je anders functioneert, maar weet je niet hoe dit komt?

Je kan tijdelijk verblijven op onze observatieafdeling in De Ceder te Deinze. Deze afdeling is gelegen midden in het groen en beschikt over aangepaste omkadering. De afdeling bestaat over kamers met eigen sanitair. Daarnaast is er een eigen leef-en ontmoetingsruimte.

Het observatieteam gaat tijdens een observatieperiode aan de slag met jouw aanmeldingsvraag. Op het einde van de observatie volgt een gericht en deskundig advies vantui een observatieverslag.

Mobiele begeleiding

Het team kan jou, afhankelijk van de regio, ook observeren in de thuissituatie of op een andere locatie binnen Zorgdorpen. De observatie wordt dan georganiseerd via mobiele begeleidingen waarbij een medewerker van het team zich tot bij jou verplaatst.

Praktisch

Een traject in de observatie, oriëntatie en behandelafdeling is tijdelijk en kan ingekocht worden via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) of via het Persoonsvolgend Budget (PVB).

Het observatieverslag kan indien gewenst gebruikt worden om aan te melden voor een permanente woonvorm binnen Zorgdorpen.

Download infofiche OOBA