Thuiszorg

Zorgdorpen ondersteunt je wanneer je thuis in je vertrouwde omgeving woont of wanneer één van onze sites je nieuwe thuis is geworden.

THUISVERPLEGING

Met ons Verpleegteam bieden wij dezelfde zorg als andere diensten voor thuisverpleging maar onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om mensen met een beperking te ondersteunen. De vergoeding van de zorgen verloopt rechtstreeks via de mutualiteit.

KINESITHERAPIE

De ondersteuning van een kinesist gebeurt in je eigen woonomgeving of op één van onze sites. In Merelbeke (De Heide) hebben we hiervoor een uitgeruste en aangepaste fitnessruimte ter beschikking. In Deinze (De Ceder) kun je therapie volgen in de oefenzaal én in een therapeutisch zwembad. Je kan er de sauna en de infraroodcabine gebruiken en genieten in de jacuzzi.

ERGOTHERAPEUTISCHE ONDERSTEUNING

Heb je specifieke vragen over ADL aanpassingen in en rond je woning of over hulpmiddelen om je zelfstandigheid te bevorderen, dan kan je een beroep doen op onze ergotherapeut die ter plaatse komt kijken.

WOONASSISTENTIE

In een groep erkende assistentiewoningen zorgt Zorgdorpen voor een woonassistent. We werken een pakket uit op maat, in overleg met de exploitant of eigenaar (vereniging van mede-eigenaars).

KAPPER, ‘MEDISCHE’ PEDICURE EN SCHOONHEIDSBEHANDELINGEN

Zowel thuis als op onze sites kun je gebruik maken van deze diensten die een wezenlijke bijdrage leveren aan jouw welbevinden.

WASSERIJ EN STRIJKEN MET DIENSTENCHEQUES

We leveren wasserijdiensten, van kastklare was tot industriële was, zowel persoonsgebonden als collectief. We bieden verschillende niveaus van afwerking, van hoog-kwalitatieve afwerking met aflevering op kapstok en beschermd tot een eenvoudige afwerking in jouw wasmand.

wat kosten deze diensten?

De kostprijs is afhankelijk van de dienst, soms met volledige terugbetaling via jou mutualiteit. Je kan de prijzen voor de verschillende diensten opvragen.

Contacteer Verpleegteam via 0477 98 29 36 of kijk op www.verpleegteam.be voor de ondersteunende diensten in de zorg