Transitiewerking

Is het voor jou duidelijk welke hulp- en ondersteuning je wenst en ben je klaar om de stap naar Zorgdorpen te zetten? Bij de overstap naar een nieuwe woon- en ondersteuningsvorm komt heel wat kijken. Dit brengt soms de nodige stress met zich mee. Het is goed om te weten dat er iemand beschikbaar is om jou hierin extra te ondersteunen.

Het transitieteam helpt je om jou weg te vinden binnen één van de verschillende woonvormen van Zorgdorpen. Ook binnen onze dagbesteding kan het transitieteam jou wegwijs maken.

Transitie

Kennis maken met het woonteam, de omgeving verkennen, op zoek gaan naar dagbestedings- of vrijetijdsactiviteiten in de buurt of helpen met de administratieve en praktische afhandeling van jouw verhuis,… Het zijn maar een paar van de vele voorbeelden waarin het transitieteam jou kan ondersteunen. De taken zijn divers en worden afgestemd op jouw noden.

Samenwerking

Het transitieteam staat in nauw contact met jouw (professionele) context en het woonteam dat na de transitieperiode jouw ondersteuning verder zal opnemen.

Praktisch

De ondersteuning is tijdelijk en kan ingekocht worden via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) of via het Persoonsvolgend Budget (PVB).

Meer info via aanmelding@zorgdorpen.be

Download infofiche transitiewerking