Wonen in astenehof – tijdelijk of permanent verblijf

Astenehof is een gemengde woonsite waar ondersteuning geboden wordt aan een ruime doelgroep, zoals personen met een beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid, ouderen, … het Astenehof ligt midden in het groen, vlakbij het stadsbos van Deinze.

Op het domein van het Astenehof staan vier nieuwe gebouwen, waarvan één gebouw met volledig toegankelijke kamers en drie gebouwen met aangepaste studio’s met een kitchenette. Alle wooneenheden zijn uitgerust met de nodige aangepaste sanitaire voorzieningen.

Wil je zo zelfstandig mogelijk wonen? Dan is een studio met een oproepbare permanentie en een woonassistent als aanspreekpunt misschien iets voor jou. De woonassistent komt wekelijks bij jou langs en bekijkt samen met jou welke hulp en ondersteuning nodig is om zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Als je nood hebt aan meer nabijheid, kun je gebruikmaken van een kamer met een gemeenschappelijke leefruimte. Een team begeleiders staat paraat voor een continue ondersteuning op maat.

Binnen onze werking staan veiligheid, comfort en persoonsgerichte zorg centraal. We hechten veel belang aan relaties en werken rond ritme, ruimte en regels in het dagelijks leven.

Als je woont in het Astenehof, kun je beroep doen op heel wat extra’s. Zo kun je vlot gebruik maken van het zwembad, de fitness, de cafetaria en het restaurant.

Wil je er eerder even tussenuit? In het Astenehof is het ook mogelijk om op kortverblijf te komen.

Financiering

De geboden ondersteuning kan ingekocht worden via het persoons-volgend budget (PVB) of via een dagprijs. De intensiteit van de ondersteuning varieert naargelang de financieringsvorm.
Kortverblijf kan gefinancierd worden via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH).