Wonen in De Heide – zelfstandig wonen

Op het domein van De Heide in Merelbeke vind je naast twee interne woonunits een klein bungalowpark. Met deze laagbouw richten we ons op personen met een grotere mate van zelfstandigheid én de uitdrukkelijke wens om alleen te wonen.

Je woont alleen, met twee of maximum drie in één bungalow. Elke bungalow is voorzien van een eigen leefruimte en sanitaire voorzieningen. Woon je alleen in een bungalow, dan beschik je over een eigen keuken.

De begeleiding is dagelijks aanwezig en staat paraat om je vragen te beantwoorden. Afhankelijk van jouw nood aan ondersteuning komt een begeleider dagelijks of een aantal keren per week bij jou langs. Dankzij de nabijheid van de interne woonunits kan er ’s nachts beroep gedaan worden op een actieve nacht. Personen die niet zelf kunnen voorzien in een middagmaal kunnen aansluiten voor een maaltijd in het sociaal restaurant.

Witte huis

Het Witte Huis ligt vlak naast het domein van De Heide. In dit gebouw, bestaande uit zes aangepaste studio’s, woon je zelfstandig met begeleiding op vastgelegde momenten. In De Heide kan je vlot gebruik maken van de aanwezige faciliteiten zoals het sociaal restaurant, het dagbestedingsatelier, …

Financiering

De geboden ondersteuning kan ingekocht worden via het persoonsvolgend budget (PVB).

De Heide is gelegen aan de rand van Merelbeke, midden in de groene omgeving van het Vurtzakbos. De site en de nabije omgeving zijn rolstoeltoegankelijk en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Download infofiche zelfstandig wonen