Wonen in Molenhoeve – gemengde woonsite

Heb je een grote mate van zelfstandigheid en slechts beperkte nabije ondersteuning nodig, dan is deze voormalige boerderij misschien iets voor jou. Molenhoeve is een woonsite voor een gemengde doelgroep waar personen met een beperking samen leven met personen met een psychische kwetsbaarheid, met senioren,…

Molenhoeve bestaat uit een aantal volledig uitgeruste huisjes met een tuin. Daarnaast vind je er elf studio’s van ongeveer 35m² met aangepast sanitair en een kitchenette. Vlakbij heb je de mogelijkheid om één van de volkstuintjes te bewerken.

Het team vakkundige begeleiders is dagelijks aanwezig op vastgelegde momenten. Je kan op vast tijdstippen met jouw vragen terecht in het bureau van de begeleiders of zij komen bij jou langs. Daarbovenop is er 24/24 telefonische bereikbaarheid.

Lokale verankering

In onze werking focussen we sterk op buurtvervlechting. Met onze ligging vlakbij het centrum van Merelbeke zijn lokale diensten en winkels vlot bereikbaar. Om het samenlevingsgevoel met de buurt te vergroten wordt onze cafetaria op dinsdagnamiddag open gehouden door onze vrijwilligerswerking. Ten slotte kunnen ook mensen uit de buurt beroep doen op onze volkstuintjes voor het kweken van eigen groenten en fruit.

Financiering

De geboden ondersteuning kan ingekocht worden via het persoonsvolgend budget (PVB) of via een dagprijs. De intensiteit van de ondersteuning varieert naargelang de financieringsvorm.

Molenhoeve, Poelstraat 102, 9820 Merelbeke. Meer info via aanmelding@zorgdorpen.be

Download infofiche Wonen in Molenhoeve