Wonen

Zorgdorpen biedt oplossingen voor personen met een zorgvraag die zo zelfstandig mogelijk willen wonen in een eigen flat of studio. We maken geen onderscheid op basis van leeftijd of zorgvraag. Samen met jou gaan we op zoek naar de locatie waar de ondersteuning aanwezig is die je nodig hebt om je wens om zelfstandig te wonen waar te maken.

Momenteel bieden wij huisvestiging en ondersteuning aan senioren, personen met een fysische en/of mentale beperking, personen met een psychosociale kwetsbaarheid,… . Belangrijk is vooral de motivatie om zelfstandig te wonen. De ondersteuning die nodig is om dit waar te maken organiseren wij samen met jou.

TYPES HUISVESTING

Ons aanbod bestaat zowel uit klassieke assistentiewoningen als uit studio’s met een zorgaanbod. Elke woonunit is steeds volledig toegankelijk en uitgerust met alle nodige aangepaste sanitaire voorzieningen en een keuken of kitchenette. Je woont zelfstandig en neemt de touwtjes in handen over je eigen leven.

Wie liever met verschillende mensen onder één dak woont, kan bij ons terecht in een groepswoning. Iedereen heeft er zijn eigen woon-en leefruimte, maar je deelt bepaalde zaken in huis.

Ook wie in een eigen huis of appartement woont, kan op onze ondersteuning rekenen.

ONDERSTEUNING

In elke groep woningen is een ‘woonassistent’ actief. De woonassistent is je dagelijks aanspreekpunt. Bij je aankomst zal de woonassistent samen met jou en eventueel mensen uit je omgeving, een eerste analyse maken van de ondersteuning die je nodig hebt. Daarna zal de woonassistent het nodige doen om deze ondersteuning te organiseren.

Hiervoor werken we samen met onze collega’s van de thuiszorg. Zij staan in voor reguliere diensten zoals gezinszorg, thuisverpleging, boodschappendienst, poetsdienst, enz.

Krijg je al ondersteuning van een dienst voor thuisbegeleiding? Zoek je naar een betaalbare en kwalitatieve woning waar basiszorg aanwezig is? Wij werken samen met verschillende diensten die aan huis komen om je ondersteuning te kunnen optimaliseren.

WAAR VIND JE ONZE WOONONDERSTEUNING?

Wij bieden deze diensten aan op verschillende locaties en binnen verschillende regio’s

  • Regio Land van Rhode: Merelbeke, Bottelare, Gontrode, Gentbrugge, Gijzenzele, Melsen
  • Regio Leiestreek: Deinze, Drongen, Gavere, Ronse
  • Regio West-Vlaanderen: Brugge
  • Erkende assistentiewoningen in Deinze en Nazareth
  • Nieuwe woonzorgsites
WAT KOST WONEN bij zorgdorpen?

De kostprijs is sterk afhankelijk van de locatie, het type en de grootte van de woning en het dienstverleningspakket. Een studio zal bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een ruimere assistentiewoning. De prijs wordt steeds uitgedrukt in een dagprijs waarin de huur van de woning, de organisatie en de coördinatie van de zorg begrepen is. Voor dit volledig pakket starten dagprijzen vanaf 26 euro.

CONTACT

Wil je de verschillende mogelijkheden in detail bekijken en ook de kostprijs van de verschillende opties kennen? Wij bespreken het graag samen met jou. Onze collega’s van de aanmeldingsdienst staan voor je klaar om meer uitleg te geven.

Je kan hen bereiken op 0491 39 46 62 of via aanmelding@zorgdorpen.be